Dyrk din egen mad

8. juni 2015

Selv i en vindueskarm eller på en altan kan du dyrke forskellige spiselige planter, grøntsager og frugter. Det er sjovt at dyrke sin egen mad, og du kan følge planterne fra små frø til færdige planter.

Her kan du finde lidt inspiration til at komme i gang.


Lejlighedsvis, juni 2015
Lejlighedsvis juni 2015

Hvid vandkande
Dine planter skal vandes jævnligt, hvis du skal have glæde af udbyttet. En god vandkande skænker man sjældent en tanke. Den fungerer bare, som den skal. Men hvorfor ikke finde en flot og dekorativ kande som denne? Den kan stå fremme og pynte, når den ikke er i brug. Når du ikke bruger den til at vande med kan den bruges som vase til et par smukke blomster.

BITTERGURKA Vandkande kan købes hos Ikea og koster ca. 50 kr.


Lejlighedsvis juni 2015

Kartofler på altanen
Nye kartofler er noget helt særligt, og du kan nemt dyrke dine egne på meget lidt plads. PotatoPot er en særlig kartoffelpotte med inderpotte, som er åben i siderne. Så kan du kan høste kartoflerne efterhånden, som de blive store nok. Hvis du køber PotatoPot, kan du samtidig købe et par læggekartofler, og så får du nemt startet en omgang nye kartofler op.

PotatoPot kan fx købes hos www.potatopot.com og koster ca. 50 kr.


Lejlighedsvis juni 2015 Sky Planter
Med disse krukker vokser dine planter på hovedet. Planterne er  jo ligeglade med, hvilken vej de vokser, bare de får lov at vokse. Der er så mange fordele. Dit hjem bliver smukt, din luft bliver ren og med denne specialkrukke skal du kun vande blomster 1-2 gange om måneden. Når du vander trænger vandet gradvist ned til planternes rødder og sparer på den måde spare du på vandet. Sky Planter er lavet af hvidglaseret keramik.


Sky Planter kan købes hos www.coolstuff.dk og koster fra ca. 330 kr.


Lejlighedsvis juni 2015

Mini drivhus
Dette lille drivhus er et flytbart mini-gartneri til dine planter. Du kan sætte det udenfor på din altan eller indenfor ved siden af et vindue, stille det på et bord eller hænge det på væggen. Det er åbent på den ene side og lukket på den anden. Når det er koldt, skal du sætte drivhuset med den åbne side ind mod en væg. Når det er varmere, kan du vende den åbne side udad.

IKEA PS 2014 Drivhus kan købes hos Ikea og koster ca. 200 kr.


Lejlighedsvis juni 2015

Hængeplanter
Hvis du bor trangt og ikke har plads til en masse potteplanter overalt, kan du hænge dine krydderurter fx ved et vindue - løft dem af krogen og tag dem med hen til bordet eller kogepladen, så du har friske krydderurter til alle måltider. Planter kan plantes direkte i urtepotteskjuleren, eller du kan sætte planter i urtepotter i den. Du kan lave en lodret have ved at sætte  flere krukker sammen med stangen nedenunder.

BITTERGURKA Ampel kan købes hos Ikea og koster ca. 50 kr.


Lejlighedsvis juni 2015

FRÖER
FRÖER er en serie med frø til din mini-urtehave. Frøene sælges i fine grafiske poser og er nemme og hurtige at så. De ligger nemlig på bånd og puder med den rigtige afstand. Der findes mange forskellige frø fx peberfrugt, cherrytomat, chili, basilikum, mynte, persille, gulerod, radise og squash.

FRÖER-poserne kan købes hos Ikea og koster ca. 15 kr.Tekst: Trine Askløf , foto: IKEA, Coolstuff og Potatopot