Bent Jacobsen - en social og lidt vild iværksætter

27. september 2016

I maj blev den 65-årige Bent Jacobsen fra Kolding ny landsformand i Lejerbo. Men hvem er den nye landsformand egentlig? Lejlighedsvis tegner et portræt.


Lejlighedsvis, september 2016


Lejerbos landsformand hedder Bent Jacobsen, er 65 år og er gift med Lise. Han er oprindelig uddannet gas- og vandmester, men har også en uddannelse som maskiningeniør og som datamatiker.


Socialt familiemenneske
Han har boet forskellige steder både på Sjælland og i Jylland, hvor han de seneste tyve år har boet i Kolding. ”Jeg er glad for Kolding”, siger Bent og fortsætter: ”Det ligger sådan, at jeg jo rent faktisk er adoptivbarn. Jeg er født i Vejle, men opvokset på Sjælland. På et tidspunkt fandt jeg min biologiske familie, som bor i Vejle og Fredericia. Så da jeg efter en skilsmisse skulle rykke videre, så rykkede jeg den vej.”

I det hele taget er Bent familiemenneske om en hals og har i dag 3 voksne børn og 8 børnebørn. Og så er han meget optaget af, at folk omkring ham har det godt. Det gælder i familien, i bestyrelsesarbejdet og når han har haft personaleansvar i sit arbejdsliv. Sådan har det ifølge ham selv altid været: ”Helt tilbage fra barnsben, var jeg den, der forsvarede de svage og små og bankede de store.”


Vilde fritidsinteresser
Men den hyggelige og socialt bevidste landsformand har også en anden og lidt mere vild side, som bliver udlevet i fritiden med motorcykel, dykkerudstyr og kampsport. Om det fortæller Bent: ”Jeg er ikke til holdsport. Det er bare ikke mig. Hvis jeg taber, så skal jeg selv være skyld i det. I skolen var jeg også den, der stod til sidst tilbage, når der skulle vælges fodboldhold, så derfor har fodbold aldrig haft min interesse. Til gengæld har jeg dyrket judo i 15 år og jeg har dykket, siden jeg var 18 og sprunget faldskærm og fløjet varmluftballon.”


Iværksætter
At Bent ikke kan lade være med at engagere sig og sætte ting i gang, er der ingen tvivl om. Hans egen boligorganisation, Kolding, er en af dem, der bygger allerflest nye boliger. Og gennem tiden har Bent været med til at starte alt fra jazzklubber til tennisklubber op.

I Lejerbo kom han i afdelingsbestyrelsen i Terrasseparken i Kolding første gang i 1996. Senere kom han i Lejerbo Koldings bestyrelse, og her er han for nylig blev genvalgt som formand for sjette gang.

Bent har også tidligere været formand for Lejerbo Horsens. Han har siddet i hovedbestyrelsen siden 2011, hvor han også har været formand for hovedbestyrelsens it-udvalg.

Iværksætterlysten og den sociale vinkel kendetegner også Bents visioner for hans arbejde som landsformand: ”Det er vigtigt for mig at være med til at udvikle Lejerbo til den stærke organisation, vi er og gerne skulle blive ved med at være. Det er også vigtigt, at vores boliger har en høj kvalitet, og at huslejen er rimelig, så vi har noget at tilbyde de mennesker, som har behov for en bolig hos os. Og så er det vigtigt, at vores medarbejdere har det godt og er glade for at gå på arbejde,” slutter Bent. 


Tekst: Tine Staun Petersen, fotos: Kia Hartelius


Læs hele magasinet som pdf

Læs hele magasinet som e-magasin