Politisk vilje til ændring af lov efter dom

8. november 2007


Der er politisk vilje til at ændre loven om salg af almene boliger, efter højesterets dom i går.


8. november 2007

Lis Fonnesbech-Wulff,
forvaltningsdirektør i Lejerbo
Selvom dommen faldt ud til regeringens fordel, har Socialminister Karen Jespersen tilkendegivet, at boligorganisationerne fremover skal inddrages, hvis almene boliger skal sælges.

- Jeg vil nu inddrage dommen i det videre arbejde med et nyt forslag til en salgslov. Udgangspunktet vil her være en fælles beslutningskompetence, så boligorganisationerne, kommunerne og de enkelte afdelinger i fællesskab kan tage initiativ til at bruge salg af lejligheder i indsatsen for bekæmpelse af ghettoer, siger Karen Jespersen til Ritzau.

Karen Jespersen hæfter sig ved, at højesteretsdommerne i høj grad var uenige. Med et snævert flertal på fem dommere mod fire frifandt Højesteret Socialministeriet for at bryde grundloven.

Også i Lejerbo hilser man ændringer af loven velkommen.

- Forsøgsperioden de sidste 3 år har vist, at den nuværende ordning ikke fungerer. Desuden risikerer vi at skabe splittede boligafdelinger og endnu mere skævhed på boligmarkedet, hvis det er de attraktive almene boliger, der bliver solgt,” udtaler forvaltningsdirektør i Lejerbo, Lis Fonnesbech-Wulff.


Af: Terkel Kunding, kommunikationskonsulent Lejerbo