Lejere taber på skatteudspil

24. februar 2009


Til at finansiere skattereformen henter regeringen mere end en halv milliard kroner hos folk, der bor til leje.
 
24. februar 2009

Alle husejere, der taber mere på omlægning af rentefradraget, end de vinder på lettelserne, vil blive kompenseret krone for krone.

Så præcis var statsminister Anders Fogh Rasmussen, da han præsenterede regeringens skatteforslag, men hvorfor gælder der ikke samme garanti for lejerne?

Sådan spørger formanden for Boligselskabernes Landsforening, Palle Adamsen, som reaktion på regeringens skatteudspil.

”Regeringen foreslår, at der skal lægges moms på ejendomsadministration, og det væltes direkte over på huslejerne – i den almene sektor i form af øget administrationsbidrag. Vores beboere vil få en huslejestigning på omkring 600 kroner om året, og samtidig er der tale om familier med lave indkomster, som slet ikke tjener på skatteforslaget som de højere indkomster, og mange vil ligefrem tabe bl.a. på de grønne afgifter.”

”Hvorfor har statsministeren kun omsorg for landets ejere og ikke for landets lejere, der typisk er meget dårligere stillet? Hvad er det for en forskelsbehandling af folk? Det er mig helt uforståeligt, at regeringen vil lægge ryg til det, og kan det virkelig passe, at det skulle være aftalt med Dansk Folkeparti,” spørger BL’s formand, som fortsætter:

”I skatteudspillet skønnes det kun, at moms på ejendomsadministration vil føre til øgede afgifter på ca. 180 millioner kroner, men det tal er helt fejlvurderet!”

”Alene for den almene sektors 550.000 boliger skønner vi, at merudgiften vil udgøre ca. 300–350 millioner kroner, og hertil kommer udgifterne i private udlejningsboliger m.v. Vi skønner, at den samlede merudgift, der pålægges lejerne via dette forslag beløber sig til mere end en halv milliard kroner,” slutter Palle Adamsen.

Læs mere:
Skattereformen og den almene boligsektor (Bladet Boligen)