Boligsociale medarbejdere vinder Integrationsprisen 2010

2. november 2010


Abdirisak ’Zaki’ Omar og Nahid Yazdanyar, der begge er boligsociale medarbejdere i Lejerbos afdeling Akacieparken i Valby, fik Integrationsprisen 2010 i kategorien ’Nydanske medarbejdere’.


2. november 2010

Prisen blev uddelt 2. november af Kronprinsesse Mary ved et stort arrangement i Cirkusbygningen, og der er ingen tvivl om, at Zaki, der var på scenen og modtage prisen, ser det som et stort og varmt klap på skulderen at modtage prisen:

”Når man vinder sådan en pris her, så får man lige lidt ekstra energi til at arbejde endnu mere. Og så er det jo ikke kun en pris til mig; det er et projekt, der betyder rigtig meget for de unge i Akacieparken, som jeg arbejder med. Der er allerede rigtig mange unge, der ser op til mig, og når de hører, at jeg får anerkendelse for mit arbejde, fx med den her pris, så tænker de: Når jeg bliver lidt ældre, så vil jeg være ligesom Zaki! Og det er jo fedt,” fortæller Zaki, der er ungekoordinator og selv er vokset op i Akacieparken.

Indsatser der gør en forskel
Og Zaki selv er ikke i tvivl om, at det boligsociale arbejde er med til at gøre Akacieparken til et bedre sted for de ca. 1.300 beboere i afdelingen:

”I løbet af de to år vi har været i gang med det her projekt, er der blevet færre problemer. Der er mindre hærværk, forældrene deltager i projektet og børn og unge er også i fuld gang med alle de aktiviteter, vi har sat i gang,” siger Zaki.

Den boligsociale helhedsplan, Akacieparken – på vej, har været i gang siden sommeren 2008. Den ambitiøse boligsociale indsats arbejder med at skabe tryghed og trivsel for alle beboergrupperne i afdelingen og at integrere Akacieparken og dens beboere i bydelen.

Zaki og Nahid har i projektet arbejdet med bl.a. integration af børn og unge i de lokale sports- og fritidstilbud, givet støtte til jobsøgning, kørt sundhedsfremmende aktiviteter og skabt mulighed for brobygning og samarbejde mellem Akacieparkens beboere og kommunale medarbejdere.Af Lise Larsen Sodborg

Share |