Boligsocial medarbejder vinder LIVIAprisen

22. juni 2012

16. juni uddelte LIVIAfonden for 3. gang i fondens historie LIVIAprisen til initiativer og personer, som viser nye veje ud af konflikter.

En af prismodtagerne i 2012 var Ramazan Tas (kaldet Ramo), der er boligsocial medarbejder i Lejerbos boligsociale projekt ’Fra hærværk til netværk’ (FHTN). FHTN løber i en lang række københavnske boligafdelinger og har været i gang siden 2008. Ramo modtog LIVIAprisen for sit arbejde med konfliktløsning i flere af Lejerbos boligområder i hovedstadsområdet, hvor han ifølge LIVIAfonden har været en: ” fantastisk rollemodel: mild, fast, modig, med et kæmpehjerte for børn og andre beboere. Og så har han et stort samfundsengagement: Man må gøre noget, er hans motto”, som der blev sagt til prisfesten lørdag.

Ramo har arbejdet med det boligsociale område i Lejerbo siden 2004, og har i denne periode indset, hvor vigtigt det er at få løst de små konflikter mellem beboerne ved at skabe dialog mellem parter, som ellers ikke fungerer sammen:

”Konfliktløsning er en metode til at få mennesker til at fungere sammen. Der er mange, der taler om kultur, men det er ikke det, det handler om. Det handler om dialog mellem mennesker, og det er derfor konfliktløsning virker,” forklarer Ramo.

LIVIAprisen blev uddelt ved en stor prisfest på Betty Nansen teateret i København.