Skæve baner i Brande

23. december 2013

I Brande har de fået en skæv idé, og nu har afdelingsbestyrelsen fået tilsagn fra Realdania til at kunne gennemføre projektet. Derfor er håbet, at man inden længe blandt andet kan spille fodbold på en pukkelbane og krydse åen på en hængebro. 

 

Bøgevænget i Brande 

Langs Bøgevænget i Brande løber en nedlagt jernbane og langs den løber den offentlige sti kaldet 'Den skæve bane'. Den har givet afdelingsbestyrelsen ideen til projektet 'De skæve baner i Brande'.

 
Ideen er både at anlægge en kuperet boldbane, til en udfordrede gang fodbold, og en kuperet aktivitetssti med flere aktivitetsstationer undervejs, der udfordrer motorikken for både børn og voksne.
 
Fodboldbanen bliver en såkaldt pukkelboldbane, der også kan bruges til alt fra rundbold til tagfat, mens aktivitetsstien vil bugte sig op og ned i området i en lukket sløjfe. Projektet indeholder også en bålplads og en hængebro over bækken, så mange flere beboere i området kan få glæde af det nye aktive område.
 
Realdania støtter projektet gennem kampagnen 'Det gode boligliv', der skal fremme nyskabende projektet i almene boligområdet. Friluftsrådet har også ydet støtte til at etablere bålplads og bro over bækken.
 
I sidste uge besluttede man på et beboermøde i Bøgevænget at gå videre med planerne, så efter jul fortsætter arbejdet hen mod at få skabt rum til de skæve og sjove aktiviteter i Brande.