Fra den 1. marts står Udbetaling Danmark for boligstøtten

28. januar 2013

Fra den 1. marts 2013 er det ikke længere kommunen, men den nye myndighed, Udbetaling Danmark, der udbetaler boligstøtte (boligydelse og boligsikring).

Hvis du skal søge om boligstøtte, er det derfor Udbetaling Danmark, der skal have din ansøgning efter den 1. marts. Modtager du allerede boligstøtte, vil du få udbetalt den, som du plejer.

Læs og ansøg på borger.dk
www.borger.dk/boligstoette kan du fx:

• Læse og søge om boligstøtte
• Få hjælp til at ansøge
• Give besked, hvis din indkomst ændrer sig

Ring eller skriv til Udbetaling Danmark
Du kan efter den 1. marts ringe til Udbetaling Danmark på telefon 70 12 80 63, hvis du har spørgsmål til din boligstøtte. Du kan også sende ”digital post” eller et almindeligt brev til Udbetaling Danmark.

Hjælp i kommunen
Hvis du ikke har mulighed for at ringe eller for at betjene dig selv på nettet, kan du henvende dig i din kommune – også efter den 1. marts.

Hvad er Udbetaling Danmark?
Udbetaling Danmark blev oprettet, da regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) besluttede at samle en række af kommunernes opgaver i en central, offentlig myndighed.

Udbetaling Danmark har i slutningen af 2012 overtaget ansvaret for familieydelser og barseldagpenge. Fra den 1. marts 2013 får den nye myndighed også ansvaret for boligstøtte, folkepension og udbetaling af førtidspension.