Brandalarm redder ældre beboer i Brande

12. februar 2014

En 67-årig handicappet kvinde reddede i sidste uge livet takket være den automatiske brandalarm, som er installeret i alle Lejerbos ældreboliger i Brande.

røgalarm

”Branden udbrød i køkkenet og aktiverede den automatiske brandalarm på den nærliggende brandstation”, fortæller varmemester John Rehde. Ikast-Brande redningsberedskab var hurtigt fremme og fandt kvinden liggende inden for døren. Hun er kørestolsbruger og havde prøvet at komme væk fra branden. Heldigvis lå hun under røgen, og den hurtige indsats reddede hendes liv. Hun er nu udskrevet fra hospitalet og er på aflastning, mens lejligheden sættes i stand.

Varm fortaler for alarmer
Varmemester i afdelingen på Skolestien i Brande John Rehde, som også var til stede under redningsaktionen, fortæller, at kvinden netop var flyttet ind i lejligheden ugen før. ”Det er rigtigt godt med automatiske brandalarmer”, fortæller varmemesteren, ”jeg hader ildebrande, og det er ikke første gang nogen bliver reddet af alarmerne”.

Lejerbo og Ikast-Brande Kommune har i samarbejde besluttet at installere automatiske brandalarmer i Lejerbos ældreboliger i kommunen.

”Man burde have brandalarmer alle steder. Men man skal huske at tjekke om de virker hver måned. Vi har en fast aftale med en elektriker, som kommer og tjekker. Og det fungerer bare”, fortæller John, som jævnligt oplever brand. Han kan også fortælle, at man nogle steder har serieforbundne alarmer i opgangene, som går i gang i hele opgangen, hvis der er røg.

Hvis ikke det er besluttet at installere brandalarmer i boligafdelingen, kan man altid selv købe og installere en røgalarm i sin egen lejlighed. Det er muligt at købe en almindelig røgalarm på batteri for under 100 kroner.