Unge i Køge hjælper med renoveringen

3. juli 2008


I Lejerbos afdeling på Nylandsvej i Køge er det ikke bare håndværkere, der arbejder på det store renoveringsprojekt. Her i skolernes sommerferie hjælper en flok af afdelingens drenge også til og får, udover lønnen, oplevelsen af at have et ’rigtigt’ arbejde.


3. juli 2008


Tanken bag projektet, hvor de unge arbejder i deres egen afdeling, er, at man har en helt særlig ejerskabsfølelse når man selv har været med til at bygge og renovere i sin boligafdeling. Håbet er derfor, at projektet kan være med til at sikre afdelingen mod hærværk, når renoveringsprojektet er færdigt i 2010.

Sommerjob kan være en god start på arbejdslivet
Et andet mål for projektet er at give de 17 involverede unge en ide om, hvad det vil sige at passe et arbejde. Samtidig kan sommerjobbet være med til at gøre det lettere at få et fritidsjob bagefter:

- Der er mange herude, som rigtig gerne vil have et job efter skoletid, men som har svært ved at finde et. Men efter tre ugers arbejde herude, kan vi sige til de kommende arbejdsgivere, at de unge godt kan finde ud af at møde til tiden og lave et godt stykke arbejde, siger beboerrådgiver Helle Hyltoft til Dagbladet Køge.

Projektet med de unge sommerhåndværkere foregår i et samarbejde mellem Lejerbo og de ansvarlige entreprenører på renoveringsprojektet Enemærke og Petersen.


Af Lise Larsen SodborgArtiklens emner

Renovering, Tryghed, Boligsocial

Få RSS-nyheder

Find din lokale hjemmeside