Lejerbo bygger 0-energidaginstitution

24. april 2008


For at sætte klimaet på dagsordenen, bygger Lejerbo, i samarbejde med Københavns Kommune, en integreret daginstitution med fokus på klimavenlighed og energibesparende tiltag.


24. april 2008

Daginstitutionen skal ligge i Gyldenrisparken på Amager og vil indgå i klimatopmødet i København i 2009 som et demonstrationsprojekt.

I alt kan der i byggeriet, ved at ændre i de tekniske installationer og øge isoleringen, opnås en besparelse på op til 70 % på el- og varmeforbruget i forhold til traditionelle byggerier.

Den integrerede institution for vuggestue- og børnehavebørn opføres som et passivhus. Det betyder, at der er en række krav til energiforbruget ved opvarmning af både bolig og vand.

Klimavenligt byggeri
Når Lejerbo i dag skal opføre nybyggeri, er der stor fokus på at gøre de nye boliger venlige for klimaet og mindske el- og varmeregningen for beboerne.

Nogle af de ting der ofte kan forbedres i forhold til tidligere byggerier er at mindske antallet af kuldebroer, hvor varmen kan forsvinde ud af huset fx gennem samlinger ved vinduer og døre. Et andet tiltag er, at placere byggeriet, så det kan udnytte store mængder solenergi.

Også ved at øge isoleringen kan der spares en del energi, ligesom opsætning af solenergianlæg og moderne ventilationsanlæg har en positiv indvirkning på både klimaet og energiforbruget.

Læs mere:
- Pressemeddelelse fra Københavns Kommune om klimavenlig daginstitution
- Amager får miljørigtig instition (Amagerbladet)
- Rækkehuse i Køge bygget med fokus på energi og miljø
- Gode råd til at spare på energien i lejligheder


Af Lise Larsen Sodborg

Få RSS-nyheder

Find din lokale hjemmeside