Bevilling til Mjølnerparken

17. september 2013

Mjølnerparken i København har netop fået bevilliget penge på Københavns Kommunes nye budget, der gør det muligt at realisere den omfattende helhedsplan for området.

Mjølnerparken på Nørrebro i København

Budgetaftalen for 2014 er netop blevet vedtaget på Københavns Rådhus, og her blev der afsat 67 mio. kr. til Mjølnerparkens helhedsrenovering og infrastruktur. Det betyder, at helhedsplanen kan gennemføres, og at der blandt andet kan etableres nye cykel- og gangstier og nyt handelsstrøg.

”Jeg er rigtig glad for at Københavns Kommune har valgt at støtte renoveringen af Mjølnerparken. Det betyder, at vi sammen kan begynde at skabe de fysiske rammer for nye møder - i trygge, lukkede gårde og på åbne gader med et nyt handelsstrøg og kvarterhus, der indbyder til besøg. Et godt naboskab giver tryghed og næring til den gode udvikling på hele Nørrebro”, siger Jan Hyttel, formand for Lejerbo København.

I de senere år er der i høj grad blevet investeret i at gøre Ydre Nørrebro til en mere attraktiv bydel, blandt andet ved anlæggelsen af Superkilen. I budgetaftalen for næste år er der blandt andet også afsat penge til at bemande legepladserne i Mimersparken og Byoasen og til at gøre området omkring Nørrebrogade grønnere.

Nye tider

Siden Mjølnerparken blev bygget for godt 25 år siden, med lukkede stisystemer og få indkørsler, har byen rundt omkring ændret sig meget. I dag giver det meget bedre mening at åbne området op og skabe flere og nye forbindelser til naboerne i kvarteret.

Både Lejerbo, Københavns Kommune, Landsbyggefonden og ikke mindst afdelingsbestyrelsen arbejder derfor tæt sammen mod et fælles mål: At skabe rammer, der støtter og udvikler naboskabet, både i Mjølnerparken, men også med resten af Nørrebro.

Få RSS-nyheder

Find din lokale hjemmeside