Ny bog om seniorbofællesskaber

18. marts 2013

Det er nu mere end 25 år siden de første seniorbofællesskaber i Danmark så dagens lys. I dag findes der mere end 200 seniorbofællesskaber, og de 22 er Lejerboafdelinger. For nylig udkom en bog, hvor forfatteren Max Pedersen beskriver beboernes erfaringer med seniorbofællesskaberne. Bogen hedder ”Det store eksperiment”, og Lejerbo har støttet udgivelsen af bogen.

Bogen søger svar på spørgsmål som fx er beboerne glade for at bo der, hvordan fungerer dagligdagen, fællesskabet, demokratiet, venskabet, naboskabet og udførelsen af praktiske opgaver.

I forbindelse med udgivelsen af bogen fortæller forfatteren til lejerbo.dk, hvad der overraskede ham mest i arbejdet med bogen: ”Jeg vidste jo godt i forvejen, at beboerne var glade for at bo i seniorbofællesskaberne, men at de er så tilfredse, var overraskende. Hele 95 % af beboerne viste sig nemlig at være tilfredse eller meget tilfredse med deres boform”.

”Og så er det bemærkelsesværdigt, hvor meget bedre et netværk beboerne i seniorbofællesskaberne har. Man skal huske, at det jo ikke er kollektiver, de bor i. Alligevel angiver rigtig mange, at de har venner eller gode bekendte blandt deres naboer”, siger Max Pedersen.

Bogen ”Det store eksperiment” kan købes i Byggecentrums boghandel på www.byggecentrum.dk

 
Du kan læse mere om Lejerbos seniorbofællesskaber her på siden http://www.lejerbo.dk/da/boligsoegende/boligtyper/seniorbofaellesskaber