Lejerbos initiativpris 2015

19. maj 2015

På årets landsrepræsentantskabsmøde blev Lejerbos initiativpris uddelt af landsformand Kenneth Høfler.

På grund af få ansøgninger havde Lejerbos hovedbestyrelse besluttet ikke at uddele en spirepris og en andenpris. I stedet blev der uddelt en særpris og en førstepris.

Særprisen gik til redaktionen af BLOKKEN, som er et beboermagasin, der bliver udgivet i en række afdelinger på Nørrebro, bl.a. Mjølnerparken. Redaktionen består af en gruppe unge beboere, som får prisen, fordi de viste sig usædvanligt handlekraftige og modige, da Mjølnerparken kom i fokus i forbindelse med februar måneds terrorhandlinger. De gik nemlig offensivt i både nationale og internationale medier og fortalte om, hvordan det virkelig er at bo i Mjølnerparken. De fortalte, at afdelingen er et dejligt og fredeligt sted, og at beboerne er helt almindelige mennesker og ikke terrorister. Deres indsats var stærkt medvirkende til, at Mjølnerparken ikke blev efterladt som en mediemæssigt rygende ruin, men tværtimod fremstår som et almindeligt boligområde og et godt sted at bo. Særprisen var på 25.000 kroner og blev modtaget af Usman, Lars, Louise og Jawad fra BLOKKEN.

landsrepræsentantskabsmøde 2015
Den glade redaktion fra BLOKKEN modtager særprisen på 25.000 kr.

Førsteprisen gik til afdelingen Den hvide by i Herning, som ifølge hovedbestyrelsen er et fornemt eksempel på en stor mængde sociale arrangementer i den helt klassiske stil. De har en aktiv Facebook-side, fællesspisning, bingo, busture, sommerfest, juleklip osv. Men de har også været mere kreative, fx i deres arbejde med at skaffe penge til en ny legeplads. Afdelingen er dermed et klasseeksempel på, hvordan man kan styrke naboskabet og sammenholdet i en boligafdeling. Førsteprisen var på 25.000 kroner og blev modtaget af Dorte, Ida, Stinna og Mogens fra afdelingen.  

landsrepræsentantskabsmøde 2015
Repræsentanter fra Den hvide by i Herning viser stolte førsteprisen frem.

Få RSS-nyheder

Find din lokale hjemmeside