Studiestart giver efterspørgsel på Lejerbos ungdomsboliger

4. september 2007


Lejerbos nye ungdomsboliger i Ørestaden har været svære at leje ud, men nu sætter studiestart ekstra fart på udlejningen.


4. september 2007, af Terkel Kunding

Ungdomsboligerne i Signalhuset i Ørestaden har haft problemer med udlejningen, men er ved studiestart meget tæt på fulde huse.

Udlejningsvanskelighederne skal ifølge udlejningschef Anne-Sofie Thomsen forstås i sammenhæng med den situation, de unge står i.

”Der vil altid over sommeren være flere ledige boliger, som venter nye lejere. De studerende flytter og skifter studie og det er ikke alle der er lige gode til at melde præcist hvornår de flytter ind eller ud.”

Kommunens anvisning er en udfordring
Det er også en udfordring, at kommunen har anvisningsret til en række af boligerne. Boligerne består af 4 værelser, og man skal derfor dele en række fællesfaciliteter såsom stue og køkken.

Anne-Sofie Thomsen peger på, at beboernes fællesskab er udfordret af anvisningen.

”Det betyder, at beboernes baggrund kan være meget forskellig fx med døgnrytme og social omgangsform. Vi har en enkelt bolig, hvor kommunen anviser til to af værelserne, mens vi udlejer de øvrige to på normal vis. Det kan give problemer, hvis vi ikke passer på.”

Lejerbo gør noget ved problemerne
Sammen med beboerne vil Lejerbo nu finde frem til en løsning på problemerne. Det handler både om udlejningen og om en styrkelse af beboernes sociale fællesskab.


”Vi er i dialog med beboerne om at skabe bedre regler for intern flytning mellem boligerne. Desuden er vi sammen med Københavns Kommune ved at se på reglerne for anvisning, for at gøre dem bedre,” slutter udlejningschef Anne-Sofie Thomsen.


  • Boligselskabernes Landsforenings blad, Boligen, har taget historien om ledige ungdomsboliger i Lejerbo op. Læs artiklen her
  • Ledige ungdomsboliger over sommeren 2007:
    • 1. juli: 19
    • 1. august: 17
    • 1. september: ca. 2
  • Signalhuset i Ørestaden blev indviet i 2006 med 72 lejligheder, der kombinerer kollegielivets fællesskab med den individuelle boligs frihed. Lejlighederne er inddelt i 4 værelser, hvor beboerne deler entre, køkken, stue og to badeværelser.


Få RSS-nyheder