Royalt besøg i Gyldenrisparken

27. marts 2012 får de cirka 900 beboere i Lejerbo afdelingen Gylderisparken på Amager meget fint besøg.
22. marts 2012

Som en del af det britiske kronprinsepars officielle besøg i Danmark skal Prins Charles (Prinsen af Wales) og Danmarks Kronprins Frederik nemlig i Gyldenrisparken og have en rundvisning samt møde nogle af beboerne i området.

Prins Charles (Prinsen af Wales)

Arkitektur og sociale projekter
Besøget foregår fra kl. 10 til 11, og Prins Charles har netop valgt at besøge Gyldenrisparken på baggrund af sin store interesse for arkitektur, sociale projekter og bæredygtighed. Alle tre essentielle komponenter i den store fysiske og boligsociale helhedsplan, der er gennemført i Gyldenrisparken fra 2008-2012.

De har vendt udviklingen
Gyldenrisparken har i løbet af de sidste år fået vendt en negativ social udvikling med en stor andel af beboere uden for arbejdsmarkedet, tiltagende imageproblemer og en nedslidt boligmasse, til nu at være et område med en positiv social udvikling, attraktive boliger og en venteliste der gør, at det nu tager 4-6 år at få en bolig i området, hvor det førhen kun tog 4-6 måneder.
 

I løbet af besøget skal de to prinser bl.a. høre mere om renoveringen og den boligsociale helhedsplan, arkitekturen bag, Passivhus-daginstitutionen Den Grønne Planet og møde beboere fra området.

Besøget kommer til at foregå i Gyldenrisparken med start på Gyldenrisvej 12, 2300 København S og alle er velkomne til at kigge forbi og se de to prinser.

Om Gyldenrisparken
Gyldenrisparken er en almen boligafdeling på Amager med i alt 432 lejligheder. Boligerne er bygget fra 1964-66 og har siden 2008 gennemgået en stor renovering støttet af Landsbyggefonden.

Få RSS-nyheder