Lejerbo bygger nye boliger i København

22. november 2012

Lejerbo har netop vundet retten til at bygge ca. 100 nye familieboliger i København.

Der er tale om to forskellige projekter. Det ene er på Grønttorvet i Valby, hvor Lejerbo skal bygge 43 boliger. Bygningen bliver på 3 og 4 etager med en stor, fælles gårdhave i midten af bebyggelsen og tagterrasse. Boligerne bliver på 2, 3 eller 4 værelser og nogle af dem i to etager. Alle boligerne får egen terrasse eller altan.

Boligerne bygges desuden som Energi-0 boliger, så forbrugsudgifterne for beboerne holdes på et meget minimalt niveau.

Vi forventer, at boligerne står klar til indflytning i maj 2016.

grønttorvet
De 43 boliger bygges i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter.


Det andet projekt er lidt større, på 63 boliger, og er placeret i Københavns Nordvestkvarter på Frederiksborgvej. Boligerne ligger i én samlet række på 5 etager, der bugter sig langs Frederiksborggade op mod hjørnet af Dortheavej. Boligerne af tegnet af Tegnestuen BIG, og der er tænkt rigtig meget over lysindfaldet for både de kommende beboere og for naboerne. Det betyder, at boligerne er bygget med meget store lysindfald og åbne passager for gennemstrømmende lys både gennem boligerne og i åbninger mellem boligerne.

Alle 63 boliger har minimum 1 altan - i de nederste 4 etager er der to altaner pr. bolig, mens lejlighederne på øverste etage har hver deres private tagterrasse. Der bliver boliger med 2, 3, 4 og 5 værelser på mellem 75 og 115 kvm.

Vi forventer, at boligerne på Frederiksborgvej er klar til indflytning i maj 2016.

frederiksborggade
Boligerne på Frederiksborgvej får et meget lyst udtryk med store altaner til alle beboerne.


Få RSS-nyheder