Lejerbo bygger på Roskilde

2. juli 2013

Lejerbo bygger på Roskilde

Når Roskilde Festivalens gæster i disse dage besøger Dream City på festivalpladsen, bliver de mødt af projektet '72 Hour Urban Action', et byggeeksperiment, hvor hold af internationale arkitekter vil forsøge at løse nogle af boligselskabernes konkrete udfordringer.

Hvordan skaber man nye rum for fællesskab, når der skal bygges almene boliger? Det spørgsmål eksperimenterer en gruppe arkitekter lige nu med på festivalpladsen i Roskilde, hvor tre boligselskaber, heriblandt Lejerbo, har stillet en konkret udfordring til konkurrencen.

Formålet med projektet er at bruge eksperimenterne til at skabe varige løsninger, der kan bruges i fremtidens boligbyggeri. Lejerbo har stillet den udfordring at finde en god brug af yderområder og kantzoner, de områder i ethvert byggeri, der for eksempel ligger mellem en boligblok og parkeringsplads og ikke altid bruges til noget specifikt.

Eksperimentet på Roskilde er starten på et længere samarbejde mellem festivalen og boligselskaberne, hvor festivalens eksperimenterende byrum kan bidrage med løsningsforslag og tjene som inspiration til nye boligbyggerier i landets største byer.

Projektet startede søndag og slutter onsdag aften, og de færdige resultater vil kunne ses på festivalen frem til søndag.

Få RSS-nyheder