Helle Thorning-Schmidt besøgte Maglehøj

12. september 2013

Det var statsministeriet selv, der havde udpeget Maglehøj, da Helle Thorning-Schmidt fredag den 6. september lagde turen forbi Lejerbos afdeling i Frederiksværk.

Maglehøj er et boligområde med aktive beboere, store renoveringsmæssige projekter og boligsociale tiltag. Og det betød meget for beboerne og ikke mindst områdets frivillige at få så fornemt besøg: "Det er jo ikke alle og enhver, som får lov til at vise sit boligområde frem for Statsministeren", som formanden for AktivitetsTeam Michelle Denice Jensen sagde.

Helle Thorning i Maglehøj

Ud over at besøge områdets opgangsfællesskab og Miljøkontor, fik Helle også mulighed for at møde områdets beboere og de frivillige kræfter, der står bag den boligsociale helhedsplan.  

Helle taler med en beboer

Turen gik selvfølgelig også forbi områdets nye tumleplads, som var fyldt med børn, unge og forældre fra området, som ville have et glimt af statsministeren. Mens Halsnæs’ borgmester Helge Friis spillede fodbold med børnene, talte en begejstret statsminister med de fremmødte børn og voksne fra området.

 Børnene i Maglehøj

Det var også en stor oplevelse, og alle ville fotograferes sammen med Helle.
"Det er bare så vildt! Det er jo hende der bestemmer i hele Danmark! Hvis jeg bliver statsminister en dag, vil jeg bruge mit ministerium til at skabe fred i verden", som én af de glade børn begejstret sagde.

Helle T med borgmester Helge og Henning

Om Maglehøj
Boligområdet Maglehøj i Halsnæs Kommune er i gang med en gennemgribende helhedsrenovering, der skal løfte området socialt og bidrage til en positiv udvikling. Forandringen skal blandt andet være med til at skabe nye rammer for leg og læring for de mange børn i området. Man har revet en stor boligblok ned og har i stedet opført en tumleplads, hvor der er mulighed for at cykle, skate, spille streetfodbold og basketball og andre former for leg og motion. I fremtiden vil man renovere de otte resterende boligblokke og opføre et nyt fælleshus for områdets beboere.

Få RSS-nyheder