Lejerbo skal bygge fremtidens almene boliger

Som en del af projektet ”Fremtidens bæredygtige almene bolig” skal Lejerbo og Kolding Kommune bygge et tæt-lavt byggeri på den tidligere fyrværkerigrund i Seest.
8. april 2013

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har udvalgt to boligorganisationer, der sammen med to kommuner, skal deltage i projektet ”Fremtidens bæredygtige almene bolig”. Lejerbo og Kolding Kommune skal bygge et tæt-lavt byggeri i Seest, mens AL2 og Aarhus Kommune deltager med et etagebyggeri ved Lisbjerg.

Boligerne i Kolding skal opføres på den grund i Seest, hvor fyrværkerifabrikken sprang i luften i 2004. Her skal der fremover stå 35 bæredygtige familieboliger, som netop skal være med til at løfte områdets historie videre.

Hvordan de 35 boliger skal se ud, afgøres ved en arkitektkonkurrence, som udskrives til august. Men det er givet, at bebyggelsen skal passe til områdets kuperede landskab, og at bæredygtighed, klimatilpasning og sundhed bliver vægtet højt.

Udviklings- og Byggechef i Lejerbo, Mia Manghezi siger: ”Lejerbo arbejder på at udvikle bæredygtige boliger til vores nybyggerier. Byggeriet og ikke mindst processen i Seest sammen med Kolding Kommune bliver en rigtig god anledning til at kvalificere, udvikle og udfordre vores kompetencer på det område. Samtidig er det er en fornøjelse at få lov til at vise endnu flere eksempler på hvad almene boliger er – høj kvalitet, inddragende processer og grøn bygningsdrift.”

Minister for By, Bolig og Landdistrikter Carsten Hansen udtaler, at han med de to projekter i Kolding og Aarhus håber at kunne sætte helt nye standarder for de almene boliger, som danskerne skal bo i fremover.

Læs mere på Ministeriets hjemmeside

Få RSS-nyheder