Billige, små og smarte boliger i KBH

12. august 2016

Lejerbo, AAB og fsb er gået sammen om et nyt boligkoncept til at bygge billige, små og smarte boliger i KBH. Konceptet hedder Småt & Smart og er netop blevet godkendt af Københavns Kommune.

Formålet med det nye boligkoncept er ikke bare at afhjælpe boligmanglen i hovedstaden. Formålet er også at bygge boliger, der er billige i husleje, og som har fleksible indretningsmuligheder.

Tankerne bag Småt & Smart-konceptet er derfor at bygge boliger, der kan huse mange forskellige typer mennesker med forskellige behov til boligen. Blandt andet fraskilte, hvis børn kun bor i boligen i weekenderne, og beboere i forskellige aldersgrupper, der bor alene.

Boliger uden spildplads
Med Småt & Smart skæres spildpladsen i boligerne væk. På den måde bliver boligerne mindre og dermed også billigere. Men selvom spildplads skæres væk, indeholder boligerne stadig de rum, der er behov for i vores tids storbyboliger.

Spildpladsen skæres ved at samle bad, garderobe, entre og køkken i en smartzone langs boligens mørke side. Gangarealet skæres dermed væk, og det gør derfor boligen mindre. I sidste ende betyder dette også billigere husleje.

Boligerne bliver samtidig bygget som fleksible moduler. Det er med til at sikre, at de enkelte boliger kan tilpasses og imødekomme beboeres individuelle behov til boligerne.

Småt & Smart tager samtidig udgangspunkt i livet som beboer i en storby, hvor man typisk bruger meget tid i byens rum og mindre tid i boligens rum.
 
Fremtidens storbyboliger
Lejerbo, AAB og fsb forventer at kunne bygge cirka 600 boliger ud fra Småt & Smart-konceptet.

Med Københavns Kommune godkendelse af det nye boligkoncept vil Lejerbo, AAB og fsb bidrage til Københavns Kommunes målsætning om 8.000 nye almene boliger i København frem mod 2025.

Småt & Smart-konceptet er blevet godkendt i Københavns Kommune, men vil potentielt også kunne fungere i andre storbyer på grund af konceptets fleksibilitet.

 


 

Få RSS-nyheder