Om årets illustrator

16. maj 2012

Årets illustration viser et sprællevende minisamfund, hvor livet udspiller sig i mange former. Forskellige steder i dette liv dukker Lejerbo op og bliver en del af den helhed, som minisamfundet udgør. Præcis som Lejerbo gør i det store samfund.

Anders Arhøj er navnet på årets illustrator. Han designer desuden smykker og tekstiler; han laver illustrationer for Euroman, Soundvenue og Berlingske, børnebøger og meget andet. Han laver både web- og grafisk design og arbejder desuden i træ og keramik. Og så er hans illustrationer kendte og elskede i mange børnefamilier landet over. Det er nemlig ham, der står bag mange af illustrationerne i DRs børneunivers; ikke mindst er den lille bi Oline, der også er vignetten for hele børneuniverset, et hit. Så det er noget af en multikunstner, der har lavet årets illustration.

Årets illustrator har tidligere udtalt, at han blev tegner for at slippe for at blive voksen. Og netop det naive fantasiunivers, som årets illustration er, forklarer måske meget godt, hvad der er så tiltrækkende ved den tanke.

Anders Arhøj er født i 1979, har boet og studeret i Japan, og har her fundet inspiration, der stadig går igen i mange af hans arbejder. I 2006 etablerede han sit eget designstudio, ARHOJ. Desuden har han bureauet Venom Yom og web­shoppen Woven Flesh.com. Han har modtaget en række danske priser, og er udvalgt til Danish Crafts (insitution under Kulturministeret) til Craft Collection 14 (2010) og 15 (2011) med keramik og stofdesigns.