Lokale klubber samler Aalborg Øst

24. maj 2017

I Lejerbo-afdelingen Skallerupparken er der kommet klubber, hvor beboerne i afdelingen og andre beboere i området kan samles om fælles interesser. Klubberne er startet af ildsjæle, der kalder sig Team Øst Afd. 158-0, og er i dag blevet et uundværligt samlingspunkt for beboerne i Aalborg Øst.


Årsmagasinet 2016

Under vaskeriet i Skallerupparken ligger der et stort klublokale, som man umiddelbart ikke lægger mærke til, når man står ude foran bygningen.

Men beboerne i Skallerupparken og i resten af Aalborg Øst ved godt, at det er klublokalet i afd. 158-0, der ligger under vaskeriet, og at det er der, det sker; et spil dart eller billard, en bid mad og en tår at drikke og nogen gange også bare en sludder for en sladder.

Torben (til venstre) og Jann er flittige brugere af den grillhytte, som beboerne har fået sponseret
af det kommunale Kvarterværksted i Aalborg Øst.

Weber-nørderne
”Jeg stod i min have og grillede, og han stod ovre i sin have og grillede, og så diskuterede vi, hvem der har flest griller,” fortæller Jann Laursen, mens han griner og peger over på Torben Nyman.

Jann er beboer i Skallerupparken, og Torben sidder i afdelingsbestyrelsen. Begge er stolte af at kunne kalde sig Weber-nørderne: ”Vi har hver især minimum 4 Weber-griller, men nu har min kone sagt stop,” griner Torben.

I slutningen af 2015, da Torben og nogen andre fik idéen til at lave lokale klubber for indbyggerne i Aalborg Øst, stod det klart, at der i hvert fald var fælles interesse for en grillklub. Næste skridt var at finde ud af, hvilke andre klubber, der kunne være interesse for.

Der blev derfor indkaldt til møde, hvor både afdelingens beboere og beboere fra området omkring mødte op. Her besluttede de i fællesskab at starte en dartklub, fiskeklub, billardklub og selvfølgelig en grillklub.

Kommunen gav en hestesko
Selvom de 4 klubber i Skallerupparken i dag mere eller mindre driver sig selv, så har der alligevel været en del arbejde i at få klubberne i gang. Både i forhold til økonomi og indsats fra frivillige ildsjæle:

”Aalborg Kommune ville gerne støtte lokale foreninger, og vi kunne derfor søge og få 5000 kr. til hver af de 4 klubber. På den måde gav kommunen en hestesko, så vi kunne komme i gang og indvie klublokalet under vaskeriet i marts 2016,” fortæller Torben.

Penge til opstart var på plads, beboernes interesse var der, men der skulle også være en person, der tog teten og sørgede for at samle trådene. En rolle som Torben ikke lægger skjul på er tidskrævende, men samtidig også er det hele værd:

”Jeg bruger meget tid, og til klubaftenerne skal der jo også være en, der åbner og gør lokalet klart, og som lukker og slukker. Der skal også lige laves en bid mad, og der er min kone sød og hjælper på den front. Så selvom det kræver tid, så synes jeg jo, det er sjovt, når jeg kan se, at der tropper 30 beboere op til klubaftener – både beboere fra afdelingen, men også fra andre steder i Aalborg Øst. Det gør, at arbejdet er det hele værd”, fortæller Torben.Snakken går

Både Torben og Jan er overraskede over, hvor stor succes klubberne har fået med at samle, engagere og aktivere beboerne i Aalborg Øst. De mener begge to, at klubberne er med til at tegne et andet billede, end det mange i Aalborg og i resten af Danmark fik, da DR viste programmet "En Syg Forskel". Programmet fortalte blandt andet om de store økonomiske forskelle mellem de rige indbyggere i Aalborg Vest og de arbejdsløse indbyggere i Aalborg Øst. Jann er glad for at mane nogle af de dårlige indtryk af Aalborg Øst i jorden og samtidig også vise, at Aalborg Øst er meget mere, end hvad programmet har vist:

”Hverken os beboere eller klubberne er ved at kradse af. Tværtimod så spirer klubberne, fordi snakken går om, at klubberne har fået et stærkt fællesskab og givet os mulighed for at dyrke vores hobbyer,” siger Jan.

Klubbernes succes har resulteret i flere sponsorater. Blandt andet har klubberne fået sponsoreret griller, efter at have været blevet hyret til at grille til et arrangement i Aalborg. Derudover har de også fået sponsoreret en helt nybygget grillhytte på et af afdelingens fællesområder. Der er omkring 50 medlemmer i klubberne.


Fotos: Kia Hartelius