Mmmm..... cookies...

2. april 2024

Nicklas hjælper aalborgensere med at finde rundt i svære systemer

Det seneste års tid har beboerrådgiver Nicklas Thimm hver mandag og onsdag eftermiddag siddet klar til at rådgive Lejerbos beboere om stort og småt. Han holder til på to forskellige lokationer i Aalborg, hvor en del beboere allerede har taget imod tilbuddet om rådgivning. Men Nicklas har tid til at hjælpe endnu flere, der har brug for en hånd til at finde rundt i kommunale systemer, til at søge om økonomisk støtte, til at forstå breve fra myndigheder, til boligspørgsmål, til jobspørgsmål eller til noget helt sjette.

Når Nicklas ikke rådgiver beboere, læser han til socialrådgiver. 

’Jeg er på mit fjerde semester, og jobbet her er et rigtig godt og relevant studiejob,’ fortæller han. 

’Jeg synes, det er et godt tilbud til beboerne, at de kan få hjælp til at finde rundt i de systemer, der kan være rigtig svære at gennemskue for helt almindelige mennesker.’

Nicklas har gjort meget for, at beboerne i de to områder, han sidder i – på Skallerupvej og på Thulevej – skal kende til tilbuddet. Han har blandt andet lavet opslag i de lokale Facebookgrupper, han har hængt sedler op i opgangene, og han samarbejder med boligsociale medarbejdere i områderne.

’Jeg føler, folk har kendskab til tilbuddet efterhånden, og der kommer også løbende nye beboere for at få hjælp, når jeg sidder her,’ fortæller han.

Tre fodbolddrenge
En af de beboere, der har taget imod tilbuddet om hjælp, er Rema. Hun har boet på Thulevej i seks år. Her bor hun sammen med sine tre sønner på snart 17, 12 og 3½ år. Rema er alene med børnene, og hun er på kontanthjælp, så pengene er små.

Remas drenge elsker at gå til fodbold, men med tre drenge i voksealderen, så kan det være en dyr fornøjelse. Derfor var Rema rigtig glad for at få hjælp til at søge penge til fodboldtøj og -støvler til drengene gennem beboerrådgivningen.

’Mine drenge blev rigtig glade for tøjet, og det gjorde jeg selvfølgelig også,’ fortæller Rema.

’Faktisk har jeg brug for hjælp igen nu her, for min ene dreng er ved at vokse ud af sine fodboldstøvler,’ fortsætter hun, og kigger over på Nicklas, som bekræfter hende i, at det skal de nok få kigget på med det samme.Fakta om beboerrådgivning i Aalborg:

Nicklas’ studentermedhjælperstilling er betalt af de tre Aalborg-afdelinger, han er beboerrådgiver i.

Hvis du har brug for beboerrådgivning, men ikke bor i Aalborg, så kan du kontakte dit lokale regionskontor for at høre, om der findes et lignende tilbud i din afdeling.