Mmmm..... cookies...

18. august 2023

Familieferie – gode minder og nye bekendtskaber

Siden 1950’erne har Lejerbo hjulpet børnefamilier blandt beboerne med at få en god sommerferie. Den gang var det på en feriekoloni i Lynæs. I dag er der i mange afdelinger aktiviteter for både store og små i ferien. Og så søger vi hvert år Arbejdsmarkedets Feriefond om midler, så vi kan arrangere ophold for et antal familier på feriecentre to steder i Danmark. Opholdene er også støttet af boligorganisationerne i Lejerbo-fællesskabet.

Det har betydet, at der i år har været 24 familier på en uges ferie på et feriecenter i Ebeltoft, og 21 familier har været på ferie i Marielyst. 

Afslapning og fællesskab
På ferierne bliver hver familie indkvarteret i et feriehus og får tilbud om at deltage i en lang række aktiviteter sammen. På den måde bliver ferierne både et tiltrængt frikvarter og en god mulighed for at få et netværk med andre børnefamilier.

De fælles aktiviteter har budt på alt fra badeture til rundbold, bowling, æggeløb, skattejagt og så videre.

Skulle man være i tvivl om, hvad det betyder for de familier, der er heldige at komme afsted, så siger de følgende citater vist det hele:

”Vi havde den skønneste tur. Gode udfordringer og fantastisk at se hvor meget vi kan, når bare jeg har en ekstra voksen med til at tage noget af læsset. Også fantastisk at se hvor meget børnene har udviklet sig.”

”Tusind tak for en god uge… Det har været en super fed ferie. Og med en masse nye bekendtskaber.”

”Mine børn fik deres første Aarhus-tur, deres første sommerhustur, og som familie har vi ikke været mere afslappet.”

”Flere bånd er knyttet, flere minder samlet.”

”1000 tak for muligheden. Hvert eneste sekund har været fantastisk.”