Mmmm..... cookies...

Ungdomsbolig til studerende

Ungdomsboligerne – eller studieboligerne, som de også kaldes, udlejes til unge under uddannelse, og alle kan søge en. Der er ingen aldersbegrænsning på en ungdomsbolig, hvis man opfylder de gældende kriterier, som er, at man skal være under uddannelse og registreret aktivt studerende. Det er ganske gratis at stå på vores venteliste til en ungdomsbolig.

I Lejerbo har vi afdelinger, som kun består af ungdomsboliger, hvor der er fællesskab og gode rammer, hvis man lige er flyttet hjemmefra. Men vi har også almindelige 1- eller 2-værelses lejligheder i blandede afdelinger, der egner sig som bolig til unge.

På forsiden kan du søge på by eller postnummer og vælge ungdomsboliger under "tilpas din søgning".

Centralt indstillingsudvalg
Dog skal du være opmærksom på, at der i nogle af de store byer, findes et centralt indstillingsudvalg, der fordeler de ledige boliger. Det betyder, at man skal henvende sig til disse udvalg for at blive skrevet op. Du vil under beskrivelsen af de enkelte boliger på vores hjemmeside få at vide, om det er os eller et centralt indstillingsudvalg, der administrerer boligerne. 

Fortrinsret for studerende
I mange kommuner kan studerende få fortrinsret til en bolig. Det kaldes fleksible kriterier eller fleksibel udlejning og det er forskellige fra kommune til kommune. Det er en god ide at tjekke, hvilke kriterier, der gælder for den kommune du bor/skal bo i.

Studietjek
Det er lovpligtigt for Lejerbo at tjekke, at du er aktivt studerende når du bor i en af vores ungdomsboliger. Når det er tid til studietjek, vil du modtage et brev med en blanket, som hedder ”Erklæring om studie/uddannelsesaktivitet”. Den skal udfyldes og underskrives af dig og din uddannelsesinstitution og sendes retur til Lejerbo.
Du kan også finde blanketten her.

 

Hvis du er blevet forsinket i dit uddannelsesforløb, skal du i stedet udfylde en ”Attestationsblanket”. Blanketten kan hentes her. 


4 gode råd til din ungdomsboligjagt

 1. Skriv dig op i god tid.

  Det er gratis at stå på venteliste til en ungdomsbolig i Lejerbo. Man må gerne stå på flere lister samtidig, f.eks. til 1 eller 2 rums familieboliger, men så koster det et årligt gebyr på 300 kr.

   

 2. Vær fleksibel med beliggenheden.

  Hillerød er ikke København, det ved vi, men søger du bredt har du større mulighed for at få en bolig hurtigere. Det gælder i hele landet.

   

 3. Husk at de angivne ventetider blot er et skøn.

  Der er ofte større udskiftning af beboere i vores ungdomsboliger, og derfor kan du hurtigt rykke op på listen.

   

 4. Bevar tålmodigheden.
  Måske får du ikke tilbudt ønskeboligen i første omgang, men her kan du bo godt og billigt mens du venter på noget endnu bedre. Husk du optjener anciennitet på de interne lister, når du bor hos Lejerbo.