Mmmm..... cookies...

4. januar 2024

Tanja-Victoria bor lige mellem land og by: Sådan kan en ungdomsbolig også være

Når du tænker på en ungdomsbolig, så tænker du måske på et lille værelse midt inde i en storby. Eller måske forestiller du dig delekøkkener og fællesbad på et kollegium? Men sådan behøver en ungdomsbolig ikke at se ud. 

I Randers-bydelen Paderup bor Tanja-Victoria Kjeldbjerg sammen med sin næsten 15 år gamle kat, Fine. Hun bor i en ungdomsbolig, der ikke passer på nogle af de gængse forestillinger om ungdomsboliger. Her er både godt med kvadratmeter indenfor, og der er masser af natur og ro lige uden for døren. 

Afdelingen på Heraklesvej består af 60 toværelses lejligheder på ca. 50 kvm. Her har Tanja-Victoria boet i seks år. 

Tanja-Victoria er 32 år og førtidspensionist. Hun fik lov til at flytte ind i ungdomsboligafdelingen, selvom hun ikke er under uddannelse, da der tidligere var udfordringer med at få lejet alle 60 boliger ud til studerende. Nu er hun en af dem, der har boet her længst tid – kun én anden beboer har boet her længere. 

Mellem land og by 
Tanja-Victoria er rigtig glad for at bo på Heraklesvej. Noget af det, hun bedst kan lide ved afdelingen, er beliggenheden. Afdelingen ligger nemlig tæt på både by og land – med Randers Storcenter på den ene side og Paderup Mose på den anden side.  

’Jeg kan godt lide, at man på en kort gåtur støder på heste, får eller køer. Det føles dejlig landligt,’ siger hun. 

Tanja-Victoria er rigtig glad for, at hendes lejlighed ligger i stueetagen. Det betyder nemlig, at hun også har en lille have, hvor hun bruger en del tid. 

’Jeg sidder gerne ude, og så ordner jeg blomster og fodrer fugle og den slags. Det sætter jeg stor pris på,’ fortæller hun. Før havde hun hverken altan eller have. 

Afdelingen på Heraklesvej ligger desuden lige ved siden af flere større uddannelsesinstitutioner – det giver noget liv i dagtimerne og en masse ro i aften- og weekendtimerne.  

’Det betyder meget for mig, at jeg bor et fredeligt og roligt sted, hvor jeg er tryg ved at færdes – og det er jeg her.’ Andre unge kan godt lide larmen i midtbyen – men det er ikke lige Tanja-Victoria. 

Tingene virker 
Tanja-Victoria har tidligere boet i centrum af Randers. Her boede hun i en privat lejebolig, hvor hun havde problemer med sin udlejer – blandt andet kæmpede hun længe med manglende varme i boligen.

’Det er også en af grundene til, at jeg godt kan lide at bo her – tingene virker, og hvis der er nogle problemer, så kommer varmemesteren med det samme. Det er også dejligt, at der er nogen, der tager sig af at vedligeholde udenfor, så her altid ser pænt ud,’ siger hun.  

Tanja-Victoria er begyndt at kigge sig om efter en ny bolig – hun og katten Fine kunne godt bruge et ekstra værelse. Hun kigger primært i andre Lejerbo-afdelinger, hvor hun jo kan komme foran i køen ved hjælp af de interne ventelister. 

’Jeg kigger blandt andet på nogle nyere boliger lidt længere ude på landet. Jeg er jo ret glad for natur, så jeg vil gerne længere udenfor midtbyen. Men jeg flytter ikke, fordi jeg ikke er glad for at bo her – jeg har været meget glad for det!’, understreger hun.

 

Se Tanja-Victorias ungdomsboligafdeling her