Mmmm..... cookies...

16. juni 2022

Nye boliger på vej i Randers

Lejerbo Randers bygger nye boliger i Spentrup og Harridslev

Onsdag d. 15/6 kunne Randers Kommunes borgmester Torben Hansen og formand for Lejerbo Randers Gert Thorsen underskrive købsaftaler på grunde i Spentrup og Harridslev. Det betyder, at der er nye boliger på vej i de to byer. Tilbage i september 2021 godkendte byrådet i Randers Lejerbos forslag til 2 nye boligafdelinger i kommunen. Og onsdag blev projekterne altså skudt i gang med underskriften af købsaftalerne.

I Spentrup opfører Lejerbo Randers 36 senior- og familieboliger på et areal ved hallen.

I Harridslev opfører Lejerbo Randers 32 senior- og familieboliger ved Rønnevej.

Bæredygtige områder
Randers Kommune har ønsket projekter, der både indeholder elementer af økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed. Det gør de to projekter i Spentrup og Harridslev.

”I Lejerbo Randers lægger vi vægt på at kunne bidrage til at skaffe boliger til kommunens borgere. Også dem, der bor i de mindre byer uden for centrum. Vi arbejder aktivt med bæredygtighed, og her vil vi kunne medvirke til at gøre de mindre bysamfund bæredygtige. For det er jo ikke kun bygningerne og de grønne arealer, der skal være bæredygtige. Det skal lokalområderne også,” siger Gert Thorsen, formand for Lejerbo Randers.

Vigtigt at prioritere almene boliger
Borgmester Torben Hansen mener det er vigtigt at prioritere almene boliger.

”Det er vigtigt, at vi har et blandet udbud af boliger både i Randers by og i landdistrikterne i vores kommune. De blandede boformer styrker sammenhængskraften og derfor har vi i byrådet prioriteret almene boliger i Spentrup og Harridslev. Her vil de nye almene boliger gøre det muligt for flere at finde gode boliger og derved være med til at sikre liv og positiv udvikling i områderne,” siger borgmester Torben Hansen.

Boligerne bliver på mellem 65 og 105 m2. Derfor vil begge boligafdelinger være attraktive for både enlige og børnefamilier, yngre og ældre. Begge afdelinger kommer desuden til at ligge tæt på skole- og fritidsaktiviteter.

Lejerbo Randers forventer, at boligerne står klar i slutningen af 2024 eller i begyndelsen af 2025.