Mmmm..... cookies...

Mød en beboer

”Jeg bor jo tæt på alt”

 

I Hillerød, kun en 30 minutters tur med S-tog fra København H, bor 23-årige fysioterapeutstuderende Jonas Runefeldt i Lanternen – en afdeling i Lejerbo, som kun består af ungdomsboliger. Og han har ikke et sekund fortrudt sit boligvalg:  

 

”Jeg er virkelig glad for at bo i Lanternen. Mine naboer er venlige og hensynsfulde, og her er nogle rigtig gode faciliteter. Alle beboere deles om tre fælleskøkkener og en tagterrasse. På den måde kunne jeg låne et stort køkken og holde fødselsdag for hele min familie. Vi ville ellers ikke kunne være her i mine lille stue”.

 

overvejer du at flytte i en ungdomsbolig?

 

Både by og natur tæt på
Jonas kommer fra Nordsjælland og vidste godt, at han ikke ville til København at bo, i hvert fald ikke lige med det samme. Han læser på Københavns Professionshøjskole, som har en afdeling i Hillerød, og kan nærmest se campus, når han stikker hovedet ud ad vinduet i sin lille, velindrettede lejlighed.

”Området er dejligt og har alt, hvad jeg har brug for. Mit studie ligger vitterligt lige uden for min dør, og det er helt genialt, at jeg ingen transporttid har. Her er gode indkøbsmuligheder, og Hillerød station er 1 min herfra. Derudover er her skøn natur tæt på, hvilket jeg sætter stor pris på. Jeg har ikke lyst til at bo i København lige nu, men er meget glad for det nære miljø her”.

Tredje gang Lejerbo
Efter et tip fra en bekendt skrev Jonas sig op i Lejerbo et års tid, inden han flyttede hjemmefra. Han lagde ud med at flytte på kollegie, også i Hillerød, som dog ikke lige var et match. Herefter var han kort bosat i privat lejebolig, men det var for dyrt. Ved at søge bredt og være tilknyttet flere ventelister i Lejerbo, fik han ret hurtigt tilbudt en bolig, som nu både er til at betale og ligger perfekt.

Nye naboer
Ved siden af Lanternen er Lejerbo i fuld gang med at bygge Kompasset, nye ungdoms- og familieboliger, som efter planen står klar til indflytning pr. 1/12 2021. I den forbindelse anlægges et fælles grønt areal mellem bygningerne og hele området er generelt i en rivende udvikling.