Mmmm..... cookies...

9. februar 2024

For fuld musik: Nyt regionskontor i Aarhus er blevet indviet

Onsdag eftermiddag kunne medarbejderne på det nye Lejerbo-regionskontor på Katrinebjergvej i Aarhus N invitere beboerdemokrater, kolleger og samarbejdspartnere til åbent hus, hvor de flotte nye lokaler kunne inspiceres.

På regionskontoret, der rummer både mødelokaler i stueplan og kontorer og kantine på førstesalen, sidder flere forskellige personalegrupper nu sammen:

• 11 medarbejdere, der er ansat på regionskontoret, som kun servicerer Østjysk Bolig. 
• To medarbejdere, der er ansat i i Lejerbos stabe i Valbysekretariatet og kommunikationsafdelingen. 
• Fem medarbejdere fra Lejerbos Byggeafdeling Vest. 
• To udviklingsmedarbejdere, der er ansat i den fysiske helhedsplan i Bispehaven.

En sang om migrering
Knap 80 beboere, kolleger og samarbejdspartnere lagde vejen forbi åbent hus-arrangementet, og mens kantinen var allermest fuld af glade mennesker, der nød godt af trekantsandwiches og ost på pind, bad forretningsfører på Regionskontor Aarhus, Hosea Dutschke, om ordet. 

Hosea nævnte blandt andet, at én ting har fyldt meget i den seneste tid på regionskontoret – nemlig migrering. At Østjysk Bolig er blevet en del af Lejerbo-fællesskabet med alt hvad det indebærer af nye systemer, nye kolleger, nye arbejdsgange og meget mere. Det har været en lang proces, men nu nærmer målet sig.

”Nu er vi i drift – der er mere tilbage, men vi er på vej,” sagde han.

Et andet fokuspunkt i hans tale var de mange personalegrupper, der nu er samlet under samme tag – og hvor godt det fungerer i hverdagen.

”Vi hænger godt sammen som organisation. Vi er gode til at støtte hinanden. Det gør mig glad hver dag.”

Og herefter gjorde Hosea noget, der vist aldrig tidligere er sket til en regionskontor-indvielse – han sang en hjemmeskrevet sang om migrering. Til stor overraskelse for alle.


Større forståelse
Medarbejderne på det nye regionskontor er enige med Hosea i, at hverdagen fungerer rigtig godt.

”Det lyder måske lidt tørt, men det betyder noget, at vi er kommet ind i nogle gode og moderne rammer med et godt indeklima,” fortæller én af de to udviklingsmedarbejdere, Oleander Kanstrup. Tidligere sad de to på et kontor i Bispehaven sammen med tre genhusningskonsulenter.

”Og størst betydning har det selvfølgelig, at vi er kommet tæt på vores gode kollegaer, som vi trives vildt godt med. Det lille møde ved kaffemaskinen, frokostpausen og et slag bordtennis er med til at gøre hverdag og arbejdsgange endnu bedre,” fortsætter han.

Jørgen Søgaard, projektleder i Bygge- og Udviklingsafdelingens Projekter Vest, synes også, det har været positivt at flytte flere personalegrupper sammen.

”Flere af de byggesager, vi sidder med, er i Østjysk Bolig-regi, og her giver det rigtig god mening, at vi ses dagligt og kan tale løbende sammen om projekterne. Der er også mulighed for mere vidensdeling og for generelt at trække på hinandens faglighed,” fortæller han.

”Og så er det bare rart at møde ind på en arbejdsplads, hvor der er liv. Vi er én stor enhed, som har det rigtig godt sammen kollegialt.”