Mmmm..... cookies...

27. april 2021

Lejerbo med i Circle Bank

Lejerbo er super stolte over at være med på et af de to hold, der er blevet udpeget til at skabe en bæredygtig omstilling af byggeriet - helt i tråd med Lejerbos strategi om bæredygtigt byggeri og cirkulær økonomi.

Konsortiet bag Circle Bank består ud over Lejerbo af en række stærke kommercielle partnere, videnspartnere og aftagepartnere. Deltagerne kan ses på holdets hjemmeside: https://circlebank.dk.

Projektet kaldet Circle Bank løber over 3 år og er finansieret med 12,6 mio. kr. af Realdania og Innovation Fund Denmark og går ud på at skabe en integreret, skalerbar og konkurrencedygtig cirkulær værdikæde, der kan konkurrere med lineært byggeri på markedsvilkår. Vi vil arbejde for at opbygge en digital brancheplatform, der har som ambition at blive den cirkulære byggesektors primære redskab, samarbejdsplatform og markedsplads.

Byggeriet står i dag med et stort behov for nye løsninger, der kan skubbe branchen i en mere grøn og bæredygtig retning. I dag er det vanskeligt at genbruge og genanvende byggematerialer i stor skala, fordi vi ikke har styr på, hvor materialerne befinder sig, hvilken stand de er i, og hvad vi må bruge dem til. Brugte byggematerialer spiller her en central rolle, og derfor er det vigtigt, at vi udvikler nye værktøjer, der kan effektivisere processerne og bidrage til at højne kvaliteten af byggeriet. For Lejerbo er projektet et vigtigt skridt i den rigtige retning i forhold til omstillingen af vores eksisterende byggeri.

I forhold til nybyggeri er Lejerbo allerede førende og har netop indgået entrepriseaftale om opførelse af 60 almene boliger i Lisbjerg ved Aarhus – Circle House projektet - designet efter principperne om cirkulært byggeri.